fbpx
Published On: Sat, Feb 1st, 2020

Caribbean Business Hub ondernemers: “Together we make Sint Maarten Great again!”

Caribbean Business Hub nieuwjaars party in het Sint Maartenhuis op de Prinsessegracht 7, Den Haag

DEN HAAG — Vrijdag 31 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst van Caribbean Business Hub plaats bij Het Kabinet van de gevolmachtigde Minister R. Violenus van Sint Maarten in Den Haag. De bijeenkomst stond in het teken van het bevorderen van samenwerking tussen ondernemers van Sint Maarten en entrepeneurs uit Nederland om het land Sint Maarten zo snel als mogelijk op te bouwen na de orkaan Irma.

Voorzitter van CBH en financieel expert, de heer Nico de Visser, verwelkomde het gemixte gezelschap van entrepeneurs en wenste iedereen een succesvol en gezond 2020. Hij lichtte kort voor CBH de visie en doelen voor dit jaar toe. Er zal meer aandacht zijn voor ondernemers in het Caribisch Gebied die willen handelen met Europa of samenwerking zoeken met partners uit Nederland. Vervolgens heette de gevolmachtigde Minister de aanwezigen namens Sint Maarten welkom en benadrukte ook de kansen voor samenwerking binnen het Koninkrijk.

Vice-voorziter van CBH en adviseur van overheden, bedrijven en instellingen, de heer Lionel Martijn, gaf een verhelderende overview van de economie van Sint Maarten en stipte een aantal sectoren waar kansen liggen voor innovatieve ondernemers.

Carla Aalse van CRMLNK gaf een pitch van haar bedrijf wat overheden en bedrijven adviseert en traint op het vlak van governance en diversiteit, zowel in Nederland als het Caribisch Gebied waaronder Sint Maarten en Sint Eustatius. Ook verzorgt zij de werving en selectie van commissarissen en topbestuurders.

Als laatste sprak de heer Jan-Willem van den Braak over het succes van de Centrale Dialoog op Bonaire waarmee binnenkort mogelijk ook op Sint Eustatius wordt gestart.

Vervolgens werd intensief genetwerkt en zoals altijd contacten gelegd en afspraken gemaakt. Ditmaal vooral tussen vertegenwoordigers van het land Sint Maarten en Nederlandse ondernemers uit de transportsector, gezondheidszorg en de bouw.

De volgende bijeenkomst van CBH is in mei gepland. Geinteresseerden (ondernemers en investeerders) kunnen contact opnemen en zich aanmelden www.Caribbeanbusinesshub.nl